Jakt – en materialsport?

Jakt – en materialsport?

Säga vad man vill om jakten, men det kan nog räknas som en materialintensiv sysselsättning (höll på att skriva materialsport, men det är mer än en sport, det är en livsstil).

Materialet är ofta dyrt som tusan och det finns en uppsjö av små finurliga saker för sysselsättningens maximala njutning.

Men!

Bild från Jakt & Friluftsgården utanför LundNär det gäller kläder, skor och liknande tillbehör är det som regel en hejdundrande kvalitet! När jag går in i en jaktbutik baxnar man nästan baklänges när man läser prislapparna och när jag ska köpa något krävs argumentation och bra skäl till varför “investeringen” behövs.

Tänkte på det när jag tog fram kläderna för dagens jakt. Byxor och jacka är minst 12 år gamla. Skjortan fick jag av mamma och är minst 15 år gammal – still going strong! Det håller.

Det är gansk snyggt också, i rätt sammanhang.

Vad skönt. När en materialtung aktivitet kan motiveras. I all ära, men hur praktiskt och användningsbart är en Big Bertha för 1000-lappen? Dubbskor, när kan man använda dem, mer än på 19 hål (gissar att man får ha dem på i golfrestaurangen)…

Snart dags att inhandla ny jacka för sensommarjakter, blir ju inte kallt här i Skåne förrän i november… jag får nog börja fila på argumenten, både för mig själv och den andra halvan av hushållsbudgeten

Jakt & Friluftsgården – Vårt sortiment.

Ändrar sig passformen vid nollning?

Ändrar sig passformen vid nollning?

Har försökt hitta jeans som passar både min kropp och min mentala och verkliga ålder – det är lite svårt har jag upptäckt!

Antingen passar de kroppen men missmatchar min ålder – eller det omvända… Ska ta en lov till i em – wish me luck!

Hittade en schyst leverantör av skjortor online, beställde tre st, hoppas de håller måttet, då blir det fler. Det ska vara enkelt att handla, när passformen sitter rätt kan jag beställa flera av samma.

Svågern hittade en smart lösning för skor – www.leftfootcompany.com – där går man in i en butik (dessvärre ont om dessa, 5st i europa) och de tar fullständiga och tredimensionella mått av fötterna, dessa mått sparas och du kan beställa nya

Exemplar på sko från LeftFootCompany

Exemplar på sko från LeftFootCompany

 egendesignade skor närsomhelst! Skorna är märkta; specially designed for “NN”

En butik finns i helsingfors (finskt företag, så det finns tre ställen i finland) och av en händelse lutar det åt att jag ska till helsinki i mars 😉

Som sagt, det ska vara enkelt att handla – inte svårt som att försöka hitta jeans…

ps. till de som nu tycker att det kunde varit enklare att hitta ett ställe att ta mått till skorna vill jag rikta en kommentar; efter att man måttat skorna behöver du ALDRIG sätta din fot i en vanlig butik igen. en inloggning, ett par klick och en betalning – voila, skorna kommer hem efter en vecka med perfekt passform och prima kvalisort… ds.