Tack för den här tiden; Triëste 7 år och 6200mil

Tack för den här tiden; Triëste 7 år och 6200mil

6200 mil

Sålde min stora första MC-crush nyss. Lite fjantigt att bli nostalgisk över en MC, ett fordon och ett transportmedel…?

Eller inte.

Det har varit så mycket mer än så! Så många minnen och upplevelser som byggts och kommit tillsammans med detta kraftpaket på två hjul.

Alltifrån vardagskörning, utflykter, glassturer, gängkörningar och upptäcksfärder.

Denna hoj var kittad för all of the above. Framförallt alltid med körglädje; lättmanövrerad, kraftpaket av rang och hur kul som helst i kurvorna!

Saknaden kommer inte att bli sååå stor – för just denna hoj, jag har ju ersatt den med en annan – likadan!

Den nitiska kanske undrar; finns det ingen annan som är snarlik? Någon hoj som du testat och som motsvarar Triumph Speed Triple? Faktum är att jag har testat, en mängd olika märken, typer och stilar – och ingen är i närheten. För mig. För andra så kanske det är annorlunda – fast för mig är denna hoj klippt och skuren, som hand i handsken!

 

Tack för den här tiden, the queen is dead – long live the queen!

 

Bilder genom tiderna

Mustigaste Scones

Scones Med Mustigaste Smaken

De allra godaste scones man kan tänka sig;

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl rågflingor (eller grahamsmjöl…)
  • 1½ dl riven ost (gärna någon med lite smak + parmesan)
  • 3 tsk bakpulver
  • 50 g smör i tärningar
  • 2 dl vatten
  • ½ buljongtärning

Sätt ugnen på 225 grader

Värm vatten + buljong. Blanda alla ingredienser.

Dela degen i två delar som läggs på bakplåt (m bakplåtspapper). Platta till lite, gaffla och gör ett korsat snitt så kakorna enkelt kan delas på fyra.

In i ugnen på nedre raden i 12-15 min

Enjoy!

från boken Matbröd – du alltid lyckas med, av Britt Sandquist-Bolin

Down the memory lane i södra Halland

Down the memory lane i södra Halland

Tog en tur i min barndoms sommartrakter där mamma är bördig ifrån. Mormor o morfars trakter i södra Halland.

Blev cirka 27mil runt om i byarna. Skön, stillsam och omväxlande miljö. Halland är ett inklämt landskap men har mycket av det goda. Öppna fält, fina blandskogar o mysiga byar med bebyggelse med anor.

Mellbystrand, Laholm, Veinge (morföräldrars hemby där de drev bageri i många år), Simlångsdalen, Halmstad, Tylösand, Båstad och Torekov är några av de ställen jag passerade.

Jag körde trippen själv och det är tudelat, å ena sidan är det härligt att dela upplevelser under resans gång och det är ju alltid trevligt med sällskap o fika. Å andra sidan är det många fördelar att köra själv oxå; jag väljer själv vart och hur jag kör, tiden för paus blir självvald, när, var o hur länge jag fikar/käkar är upp till mig själv, tid för att kontemplera ges och sen är det fint att ha något att berätta om och dela då jag träffar nära o kära ❤️

Visserligen hittade jag (förvånansvärt) bra i trakterna men för somliga sträckor använde jag mig av en navigerings-app som heter Calimoto. Den har vissa begränsningar; främst det auditiva språkstödet och navigeringsanvisningarna som faktiskt är riktigt kass… svensk röst som läser engelska ord rakt av. Närapå obegripligt att förstå men när rösten pratar o varnar om en riktning så får man vara beredd på att svänga helt enkelt…

fördelen med appen är att det går att välja kurviga vägar, anpassat för mc-körning. Den hittar verkligen fina rutter! Efter ankomst sammanfattas trippen med bra stats. Try it out!

Lite på samma tema så använder jag Google tidslinje för att tracka vart jag kört och vilka ställen jag besökt. Obetalbart verktyg… visst, integritet o storebror som tittar på – men jag tycker fördelarna för mig överväger ev risker o farhågor.

Höstlig update om NLP, coaching och kommunikation

Höstlig update om NLP, coaching och kommunikation

coachande-leapUnder året har jag fått förmånen att gå på en utbildning. Den är såväl bred som djup och det känns riktigt bra!

Ledarskap och kommunikation – och Lean…

Ingången i det hela var att utveckla kommunikation, genom nytt förhållningssätt, ökad förståelse för mig själv och ffa omgivningen och att kunna förmedla sitt budskap utifrån mottagarens perspektiv. Basen i utbildningen är NLP. Jag har gått några coachutbildningar tidigare – däremot är NLP nytt för mig och det ger en helt ny dimension på kommunikation och coaching. Mäktigt!

Dessutom är det sköna kursare som har dels mycket tankar och dels erfarenhet kring Lean – som såklart kursledarna är experter inom – så det har väckt en hel del intressanta tankar i ämnet för egen del. Jag kommer definitivt att följa upp det Lean-spåret!

go-with-confidenceGer mersmak!

Därutöver så ger det såå mycket mer än jag hade förväntat mig vilket är grymt och det ger mersmak!

Färskt i minnet från förra veckans pass har jag härliga dagar om värderingar, övertygelser och vilka beteenden jag vill styra mig själv till.

Tack Lotta, Anna & Göran på Flowpartner som gör denna resa till något långt mer än jag förväntat mig 🙂

Det återstår ytterligare några pass och de ser jag med tillförsikt fram emot.

 

 

Från coachande till mer rättfram och mer modmodig-lejon

Vid en övning fastnade jag för denna bild – på en lejonhanne som säger och uttrycker vad han vill. I vilket sammanhang jag fastnade för bilden låter jag vara osagt, behöver ju inte dela med mig av allt här i livet… det var en väldigt givande övning och bilden talar lite för sig själv. Mäktig och kraftfull varelse.

 

 

LA trip – Summer of 69 – min sommar

LA trip – Summer of 69 – min sommar

Tidigt i vår bestämde jag mig för att 2016 skulle bli och vara mitt år. Året då jag gör det jag vill – just for the fun of it!

Lika tidigt på sommaren så fick jag möjligheten att hälsa på min kusin i storstan LA. Vilken resa, vilken tripp. På alla sätt och vis!

Här följer ett axplock av det vi gjorde – framförallt sitter det etsat i mitt minne och sinne.

Sommaren och året fortsätter – Summer of -69 it’s all mine!

Triëste

Triëste

World – meet Triëste!

Sommaren 2015 bestämde jag mig för att ta tag i en gammal dröm – att ta motorcykelkörkort… Även detta är ett återupptagande av gamla meriter och saker jag gjorde i yngre dagar. När jag var reseledare i Grekland så körde jag/vi ganska mycket motorcykel på våra fridagar – låna gratis av uthyrarna var ju en baggis 😉

När jag sen kom hem så kom annat emellan. Så här emellan 40- och 50-årskriser så är väl inget mer passande än att ta tag i det. Sagt och gjort, körkortstillstånd beställt och några initiala lektioner i månadsskiftet augusti/september blev tagna. Gick bra och den gamla känslan satt kvar 🙂 När jag väl kom igång så gick det fort och den 6/10 rullade jag ut från Bulltofta trafikövningsplats för att köra hem körskolans MC till körskolan. Själv!

Redan i augusti hade jag skaffat motorcykeln… tänkte ju att övningskörningen skulle ske så mycket som möjligt på hemmaplan. Även om det inte blev så många turer med övningskörningsvästen på så blev de väldigt fina, tack vare fint och härligt sällskap!

Kör så ofta jag kan

Sedan lappen togs har jag i princip kört cykel varje dag som varit frostfri och inte allt för regnig. Många som kallar mig galen och allt möjligt annat – men ärligt talat, det är ju bara vatten och vind… visst, jag ser verkligen fram emot varmare väder när det kommer. Det är ljuvligt att köra med färre/lättare kläder och känna fler dofter och kunna stanna på utflyktsmål. Inte minst kunna köra utan risk för blöta löv, vägbanor eller grus på vägarna. Att dra på gasen i accelerationen och vid omkörningar i klar sikt är löjligt stimulerande!

Lika roligt som att köra utför

I gamla dagar var jag även reseledare i alperna och åkte naturligtvis väldigt mycket skidor. Löjligt tillfredsställande. Det också! Det är SÅ stor likhet mellan att åka skidor och köra motorcykel. Vilken frihetskänsla, så roligt och så mycket positiv energi som lösgörs. Enastående. Jag blir som ett barn igen!!

Nåväl, hur roligt och busigt det än är så har jag blivit äldre oxå, med mer förnuft som resultat. Cykeln jag köpte råkade komma utan ABS och när jag körde på körskolans MC så var det en trygg känsla att ha ABS-bromsar som täckte upp vid inbromsning och undanmanövrar. Jag har provat på några inbromsningar under hösten och känner att ABS is da shit. Därför ska jag byta cykel under våren, men till en snarlik! Triëste, som jag döpt henne till, är en Triumph Street Triple R, en sportig cykel med mycket kraft och låg vikt. Skitrolig att köra! Det blir nog en snarlik igen…

Vilka drömmar hugger du tag i?

Triumph Street Triple

Detaljer, violer och fotosöndag

Detaljer, violer och fotosöndag


Vi öppnade upp stugan i veckan och det är praktfullt vid denna årstid. Lugnt och stilla och ändå sjuder allt av liv.

Jag brukar minnas påskliljorna som står på stora fältliknande samlingar – i år noterade jag även stora flockar med violer! Riktigt fint. De går ju även att använda i maten, enligt “Dags att plocka – luktviol” (som för övrigt är en lysande webbsida med massor av tips på saker som går att plocka/äta/använda från naturens skafferi)

Fullt med detaljer i gräs och gröda – det får bli mitt bidrag till fotosöndag denna vecka.

[singlepic id=485 w=420 h=340 float=none]

Fler bilder från dagarna i skärgården

Närbild – fotosöndag 2015-04-05

Närbild – fotosöndag 2015-04-05

[singlepic id=479 w=420 h=340 float=none]

Våren har vacklat några gånger tidigare i år – nu är det ostoppbart. det är nära nu!

Årets första bidrag till Fotosöndag, jag har haft huvudet fullt av annat den senaste tiden – nu börjar det ljusna här och där. Får väl se vad som kommer ut av det…

 

fotsondag_88x31

Lackar mot, ja vadå?

Lackar mot, ja vadå?

Det lackar mot jul och pynt.

Men det lackar även mot nya tider.

Ett litet hus; la Petite Maison. Det är arbetsnamnet på min nya adress, mitt “nya” hus.

Just nu är det bara massa bråte och utrivna golv, nedslitna väggar och virrvarr i skallen. Men planen finns och strukturen börjar klarna mer och mer.

Blir nog bra det här, jag har två fina hjälpredor…

hundarna-o-badrummet

 

Var på Flinckmans Café i eftermiddags och fikade – passade på att köpa några glas på deras loppis – passar fin-fint i planen. Jul och pynt får jag vänta med.

 

Field training Denmark

Field training Denmark

Förra helgen ägnades åt fältträning med hundarna på sköna fina Jylland.

Härliga dagar. Härliga människor. Härliga omgivningar. Ljuvligt ljus.

På fältet var det full fokus på hundarna så jag har inga bilder på egna hundarna… men vad gör det när det fanns andra vackra hundar 😉