Säga vad man vill om jakten, men det kan nog räknas som en materialintensiv sysselsättning (höll på att skriva materialsport, men det är mer än en sport, det är en livsstil).

Materialet är ofta dyrt som tusan och det finns en uppsjö av små finurliga saker för sysselsättningens maximala njutning.

Men!

Bild från Jakt & Friluftsgården utanför LundNär det gäller kläder, skor och liknande tillbehör är det som regel en hejdundrande kvalitet! När jag går in i en jaktbutik baxnar man nästan baklänges när man läser prislapparna och när jag ska köpa något krävs argumentation och bra skäl till varför “investeringen” behövs.

Tänkte på det när jag tog fram kläderna för dagens jakt. Byxor och jacka är minst 12 år gamla. Skjortan fick jag av mamma och är minst 15 år gammal – still going strong! Det håller.

Det är gansk snyggt också, i rätt sammanhang.

Vad skönt. När en materialtung aktivitet kan motiveras. I all ära, men hur praktiskt och användningsbart är en Big Bertha för 1000-lappen? Dubbskor, när kan man använda dem, mer än på 19 hål (gissar att man får ha dem på i golfrestaurangen)…

Snart dags att inhandla ny jacka för sensommarjakter, blir ju inte kallt här i Skåne förrän i november… jag får nog börja fila på argumenten, både för mig själv och den andra halvan av hushållsbudgeten

Jakt & Friluftsgården – Vårt sortiment.