Finetuning

Finetuning

[singlepic id=149 w=320 h=240 float=none]Det är spännande med teknik och saker som får saker att funka – när de nu funkar.

Just nu har jag några utmaningar som sätter käppar i hjulen. Dels bildhanteringen från Lightroom till wordpress, där jag får problem med thumbnails i Nextgen Gallery-plugin:et. Tror det handlar om å, ä och ö – men det är lite störigt då jag gör mycket förarbete kring rubriker i Lightroom och teman innehåller ju å-ö. Det funkar bra om jag använder wordpress egna bildhantering och import från Lightroom, men jag gillar NextGen Gallery:s mångsidighet så jag får försöka lösa det.

Det andra är Bloglovin. Som jag inte riktigt blir klok på. Smidigt på ett sätt – att lätt läsa och följa andra, såväl i appen som i mailsammanfattning. Men det är något som inte stämmer, med mina foton som återges i inläggen där – det är andra foton än för inlägget. Jag gissar att det är från “liknande inlägg”-plugin – det testas. 

Får se hur det utvecklas.

wpid-Joakim-myskanka.jpg

(more…)

Kladdig kaka och matig blogg

Kladdig kaka och matig blogg

Blev inspirerad av en chokladig maräng för ett tag sedan och tänkte testa det i helgen (egentligen förra, men tiden rann iväg). Sökte i vanlig ordning lite inspiration och hittade en mumsig variant med chokladmarängsöverbakad kladdkaka…

Ser riktigt mumsig ut. Den deltog i finalen av kladdkake-SM 2009 (tänk att det finns mästerskap för allt…) och hon som gjort den vann, fast med en annan kaka.

Först när jag börjat svänga ihop ingredienserna märkte jag att det var en jädra sockerbomb – men too late. Resultatet blev utseendemässigt lite kajkoo (därför saknas egna bildbevis) – men det känns som att jag kommer att försöka igen. Definitivt med bättre vispad maräng och melerad av smält choklad.

Kan bara bli rätt med chokladig maräng och kladdkaka i ett.

Kan passa på och slå ett slag för hennes blogg som verkar vara rolig och innehållsrik – åtminstone på matlagning och recept.

webbhotell – dags att byta leverantör

Vi har suttit med våra hemsidor på one.com i några år och som enkel webbsideleverantör har det funkat bra. Både med webbhotellet och e-posten. När jag däremot la till en blogg och ville hänga med i uppdateringarna började det stöka till sig.

Första strulet var uppgradering till en nyare version av wordpress (första braiga installationerna/uppgraderingarna gick bra), till 2.7 exvis. Det är stopp. På grund av vad? är jag osäker på. Jag kan inte göra en back-up av databasen som krävs/rekommenderas och när jag trycker på “uppgradera automatiskt” händer inget.

Sedan start har jag försökt få in wordpress-appen i min iPhone, men det går inte att accessa bloggen/kontot trots allt är rätt inställt. Egentligen är det detta faktum som stör mig mest, jag har testat en annan blogg som ligger på wordpress.com och där funkar WP-appen som en smäck. Hur smidigt som helst och det är den jag vill ha på min “riktiga” blogg!

Har fått tips på Binero som har bra support och att de även kan hjälpa till med flytten. Jag ska verkligen undersöka det – jag börjar tröttna på one.com och deras revirpinkeri av sina egna perspektiv.

Det är min tolkning av vad som är galet. Som vi, internt på min arbetsplats, kallar inifrån och ut-tänkande. Man har en process o/e en produkt, utifrån den fållar man in erbjudanden och kunderna. Det är “de andra” (dvs kunderna i mitt fall) som får anpassa sig. Vad som är eftersträvansvärt (tycker i alla fall jag) är det omvända; utifrån och in-perspektiv. Lyssna på kunden och marknaden, vad vill de ha, hur ser deras behov ut osv. Anpassa produkterna, erbjudanden och kundingångar från det! Nöjda kunder, återkommande kunder och som bidrar till att sprida budskapet.

One.com har egna tjänster för bloggande. De har säkert en väldigt (global?) hårdvarupark som ska nyttjas för alla länders kunder och då måste (om trångsyntheten är ingrodd) det vara standardiserat och hårda paketeringar. Surt synsätt tycker jag – om det nu är så… Säger de att det är annat så tror jag ändå inte på dem 🙂

Vad är dina erfarenheter? Har du bytt från one.com med blogg till någon? Tips på tillvägagångssätt?

webbhotell – Google-sökning.

Riktigt äkta, eller friserat budskap?

Jag har sökt lite bloggar och digitala, uppdaterade och äkta, forum inom jakt- och hundrelaterade området. Det är magert.

Jag har hittat Jägareförbundets blogg, som i första anblick verkar modern och relevant. När jag tittar närmare ser jag att skribenterna är jaktvårdskonsulenter och dylikt med väldigt stark anknytning till Jägareförbundet – som snart när är en lobbyistisk organisation med främsta syfte att påverka politiker i jaktliga frågor. Istället att samla och värna om jagande medlemmarna. Kan vara en hårfin gräns, men jag blir lite allergisk mot politiskt förankrade motiv.

Jag har inte läst så mycket av vad de skriver så jag lämnar detta därhän, det känns bra att det finns en blogg i alla fall. Det finns ett undantag, Rikard Lewanders blogg om kråkjakten – Svensk Jakt (Jägareförbundets tidning) som ger utrymme för bloggandet kring jakten på predatorn med stort K. Bloggen är äkta och ger tips och beskriver hans jaktliga dagar på ett naturligt vis!

MEN – det jag fortfarande saknar är vanliga människor som skriver och berättar, utbyter tankar och idéer om jakt och fågelhundar. Särskilt mikrobloggandet. Har hittat en liten grupp på Facebook, men hittar inget på twitter.

Well, jakten fortsätter! Hittar du några bra sidor/bloggar/individer att tipsa om så är jag glad för ditt bidrag 🙂

Jägareförbundets blogg