Besök på Tropikariet

[popeye] Helg och tid att nyttja!

Härligt att besöka Tropikariet med mängder av fiskar, kräldjur, insekter, fåglar och ormar. Såg en pytonorm ömsa skinn, fladdermöss käka lunch och en Östlig diamantskallerorm ligga och lata sig – på nära håll. De håller på och bygger om så sommaren blir nog än mer spännande med nya avdelningar (regnskog bl a)!

Mest fascinerande är att se på bladskärarmyran – de har byggt upp en korridor av rör så man kan följa myrans väg från bladskärningen till stacken. De går mååånga meter med vikt motsvarande en buss på ryggen. Allt för att bära hem bladbitar, som de kan mata svampar med… som de i sin tur kan mata larver och ungar med.

Vi har förmånen att känna en som jobbar där. Han har ormar och ödlor som intresse. Hemma. Roligt att se ödlor, giftspindlar och ormar – bakom glas. Känns lite läskigt att vara nära en låda med giftiga ormar som man vet är aggressiva, snabba och äckligt giftiga. Mer safe att gå på välordnat och säkert ställe med tjocka glas framför reptilerna.

Gör det!

Ansvar är bra, redan från början

Fröken till sina nya barn (F-1-klass = blandad förskole- och 1:a årskursklass) första skälvande minuterna:

Du (redan här är det bra ton, DU, inte luddiga ni…) har ett ansvar. Jag har oxå ett ansvar, att se till att Du får papper med i väskan. MEN DU har ett ansvar att din mamma & pappa får pappren jag delar ut.

Det är en bra start. Skolan har tagit sitt ansvar och anställt en lärare med bra energi och naturlig pondus!

Jag tar mitt ansvar som förälder. Med glädje och positiv syn på framtiden.

Tack!