Finetuning

Finetuning

[singlepic id=149 w=320 h=240 float=none]Det är spännande med teknik och saker som får saker att funka – när de nu funkar.

Just nu har jag några utmaningar som sätter käppar i hjulen. Dels bildhanteringen från Lightroom till wordpress, där jag får problem med thumbnails i Nextgen Gallery-plugin:et. Tror det handlar om å, ä och ö – men det är lite störigt då jag gör mycket förarbete kring rubriker i Lightroom och teman innehåller ju å-ö. Det funkar bra om jag använder wordpress egna bildhantering och import från Lightroom, men jag gillar NextGen Gallery:s mångsidighet så jag får försöka lösa det.

Det andra är Bloglovin. Som jag inte riktigt blir klok på. Smidigt på ett sätt – att lätt läsa och följa andra, såväl i appen som i mailsammanfattning. Men det är något som inte stämmer, med mina foton som återges i inläggen där – det är andra foton än för inlägget. Jag gissar att det är från “liknande inlägg”-plugin – det testas. 

Får se hur det utvecklas.

wpid-Joakim-myskanka.jpg

(more…)

Lirar som redhawks

Lirar som redhawks

jag har spelat ishockey i några år, i yngre tonåren. vi lirade för att det var roligt, både på isen och framför allt utanför isen. resultatet blev ungefär detsamma, kul men inga mål framåt. ungefär som mif redhawks, har jag hört – är inte speciellt intresserad av att följa sport som jag själv inte kan utöva på plats.

liknelsen är slående här på webben, bloggandet är ungefär samma sak – jag tycker det är roligt att göra och pilla/fixa. Men att ägna tid och rum åt att surfa runt på andra bloggar eller planlöst surfande är för andra.

När jag, som nu, står inför en liten utmaning är det dock roligt – jag försöker få en funktion i bloggen att funka. men det lirar dåligt med vad jag vill. ungefär som mif redhawks, som deras fans vill…

får se om det funkar nu !?

ps. det funkade!!! ds.

skärmdump - dela med...