Lovande i alla delar

Lovande i alla delar

Vi var på hundutställning idag. I Hässleholm, på ett härligt ställe – kan jag åtminstone tänka mig, när det är mer torrt i markerna och färre parkerade bilar.
Resultatet; han fick bedömningen “Championkvalitet” och blev därmed tilldelad titeln “Bäst i Rasen” (BIR). Kritiken är det som säger mest om hur hunden är – den lyder:

Utmärkt typ.

Mycket tilltalande hund av rätt modell. Härligt huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg och svans. Ännu något vid i fronten. Välformad bröstkorg. Rör sig med bra steg.

Rätt temperament och attityd.

Lovande i alla delar.

Domare: Ove Germundsson

Bra så. Toppen.

Elof efter BIR i Hässleholm

Elof efter BIR i Hässleholm

Känns bra! Att han är ensam i rasen som bedöms är av mindre vikt, det är Championkvalitetsstämpeln han fick som räknas – har jag lärt mig idag.

Av min fru som lärt mig allt om hundutställningar (försöker iaf – in i ena örat o ut genom andra), handling (dvs hur hunden förs i ringen) och dessutom är en utomordentlig coach som peppar i stunder då det mörkaste mörka målas upp inför mitt inre (i hundutställningssammanhang då…) – att ta skit och göra det till guld är hennes ledord i vår “dialog” och coaching.

Känns ju bra. Verkligen.

Bäst i rasen!

Bäst i rasen!

Första utställningen med Elof och det har gått skitbra!!

Elof blev ‘Bäst i rasen’!

Dessutom ett så kallat CK (ChampionKvalitet). Hade han varit jaktprovsmeriterad hade han fått certifikat. Tre sådana (Cert.) så blir han Champion.

För den som är med i svängen och undrar hur en hund som är ensam i sverige kan bli annat än just bäst i rasen – när konkurrensen är helt frånvarande – kan jag bara säga: det går att bomma en sådan utnämning ändå!

Det som var roligast var all positiva kommentarer om honom och intresset för rasen!

Det känns extra roligt att få bekräftat att vi satsat på rätt ras – för oss. Och kanske andra…

Nu ska vi åka och fika – sen tillbaka in i STORA RINGEN för att tävla om ‘bäst i gruppen’ osv…

Bäst i rasen!

Hundutställning i Malmö

elof_nyarsaftonImorgon är det en spännande dag och ny upplevelse för mig, Elof och Malmö… Vi ska på hundutställning imorgon och det är första gången för Elof (för mig oxå, på en större variant) och faktiskt första gången en svensk Braque Français ställs ut…
Världspremiär med andra ord!
Nu ska jag bara hem och rensa tankarna efter en härlig kurs så jag kan fokusera på utställningen.

Malmö mässhallar, söndagen den 21:e mars 2010.

http://hundar.michaelsson.eu/ELOF/