Vi var på hundutställning idag. I Hässleholm, på ett härligt ställe – kan jag åtminstone tänka mig, när det är mer torrt i markerna och färre parkerade bilar.
Resultatet; han fick bedömningen “Championkvalitet” och blev därmed tilldelad titeln “Bäst i Rasen” (BIR). Kritiken är det som säger mest om hur hunden är – den lyder:

Utmärkt typ.

Mycket tilltalande hund av rätt modell. Härligt huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg och svans. Ännu något vid i fronten. Välformad bröstkorg. Rör sig med bra steg.

Rätt temperament och attityd.

Lovande i alla delar.

Domare: Ove Germundsson

Bra så. Toppen.

Elof efter BIR i Hässleholm

Elof efter BIR i Hässleholm

Känns bra! Att han är ensam i rasen som bedöms är av mindre vikt, det är Championkvalitetsstämpeln han fick som räknas – har jag lärt mig idag.

Av min fru som lärt mig allt om hundutställningar (försöker iaf – in i ena örat o ut genom andra), handling (dvs hur hunden förs i ringen) och dessutom är en utomordentlig coach som peppar i stunder då det mörkaste mörka målas upp inför mitt inre (i hundutställningssammanhang då…) – att ta skit och göra det till guld är hennes ledord i vår “dialog” och coaching.

Känns ju bra. Verkligen.