Får jag köpa dina Telemarkpjäxor?

Får jag köpa dina Telemarkpjäxor?

Jag är på jakt efter telemarkspjäxor + ev telemarksskidor; har du några i storlek 43 (stl 28 i pjux) o/e skidor av hygglig kvalitet att sälja?

Hör av dig med en kommentar eller mail!
/J

Våren är här – men vintern är inte helt slut!

Våren är här – men vintern är inte helt slut!

Såg de första snödropparna igår, härligt!!snödroppar_27-2

Fick även igår veta att jag ska åka med på en korttur till Tandådalen i slutet av mars 🙂

Blir supersugen och googlade fram lite sköna gungiga filmer på youtube om Telemark:
[youtube]http://www.youtube.com/view_play_list?p=E1EF9BFF9F1D00F7[/youtube]

Det är 10 år sedan jag åkte något längre pass på skidor och nog ännu längre sedan jag stod på telemark… men när jag ser dessa filmer suger det duktigt i Telis-tarmen – förstår nästan inte hur jag kan vilja åka vanliga utförslagg… men det lär jag nog komma på när låren skriker “vilaaaa, mjölksyran ddöööödar mig!!!”. Fast nu har jag en månad på mig att träna upp låren. Hur det än blir så ska det bli as-skoj!

Våren är här – men vintern är inte helt slut!

Lirar som redhawks

jag har spelat ishockey i några år, i yngre tonåren. vi lirade för att det var roligt, både på isen och framför allt utanför isen. resultatet blev ungefär detsamma, kul men inga mål framåt. ungefär som mif redhawks, har jag hört – är inte speciellt intresserad av att följa sport som jag själv inte kan utöva på plats.

liknelsen är slående här på webben, bloggandet är ungefär samma sak – jag tycker det är roligt att göra och pilla/fixa. Men att ägna tid och rum åt att surfa runt på andra bloggar eller planlöst surfande är för andra.

När jag, som nu, står inför en liten utmaning är det dock roligt – jag försöker få en funktion i bloggen att funka. men det lirar dåligt med vad jag vill. ungefär som mif redhawks, som deras fans vill…

får se om det funkar nu !?

ps. det funkade!!! ds.

skärmdump - dela med...

Vasaloppet 2010??

Vasaloppet 2010??


Åkte förbi vasaloppsstarten i förmiddags, i år blir för tajt, men till nästa år skulle det kunna bli ett etappmål till 50-årsstrecket!!?

Den som lever får se…

Posted by ShoZu

Cykla eller gå – det är frågan!

Cykla eller gå – det är frågan!

Jag åker tåg varje dag, pågatåg som numera heter Öresundståg och driftas av danska DSBFirst som tågoperatör.

Innan och efter tågresorna har jag ett val – ska jag cykla eller gå till tåget?

Senaste året har jag cyklat – varför då? Egentligen bara för att vinna tid (5-10min) som gör att jag kan åka hemifrån 7.10 istället för att gå 7.00.

Grejen är att det bara tar 5min att cykla och på den lilla tiden ger det ingen motion. När jag däremot går till tåget så tar det drygt 10min och jag får lite rörelsemotion. Tid är det enda vi har gott om i detta liv!

Dessutom slipper jag riskera att cykeln blir stulen, sparkad på eller rostar sakta men säkert.

När jag nu skriver har jag redan fattat mitt beslut, jag går till tåget!

Appropå artikel i sydsvenskan idag om att cykla istället för att ta bilen inne i malmö – det är gjutet för mig; malmö är en kanonstad att cykla i! Keep up the good work!

Posted by ShoZu