TV.nu i ny app-skepnad

TV.nu i ny app-skepnad

Jag brukar inte lägga ner jobb på recensioner eller tester, men när jag trillar över något som är bra så vill jag gärna tipsa andra. Tack till kollegan Kent, vars son upptäckte det revolutionerande: om man vänder på tv.nu-app:en så ges en HELT annan vy. Jag visste inte ens att man kunde vända på app:en (att det hände ngt) – jag hade givit upp tv.nu-app:en för läänge sedan!

Sammanfattningsvis:

 • Du kan välja många kanaler.
 • Om du tittar i “vanligt läge” ser du tre pågående program per kanal.
 • Gå in på en kanal så kan du skifta mellan sju dagars tablåer
 • Tiltar du till horisontellt läge får du tre kanalers hela utbud, scrollbart dessutom
 • Läs om ett program (kunde man innan), men om du har horisontellt läge kan du få en påminnelse om programmet!

Så, här är några skärmdumpar som visar hur det ser ut och funkar:

oversikt_tvnu

Översikt i två lägen. Ett för nuläget och ett som ger bra översikt för dagen/veckan!

Klicka på ett program för mer info och påminnelse (i liggande läge)

programinfo tv.nu

Tryck på påminn

påminnelse tv.nu

Dags för påminnelse av programmet. För att det ska funka måste du ge appen tillåtelse – görs i inställningar/ljud/notiser om du råkat tacka nej.

inställningar notiser tv.nu notiser

De gör ganska mycket reklam för sin nya app, bl a att de har många kanaler. Vilka kanaler du ska få upp ställer du in under inställningar i appen.

Har du fler app:ar som du trodde var uträknade men som levt upp med en uppgradering? Let me know!

hur är det – egentligen?

@reneebacke @brandkarsskogen #yam
jag undrar en sak. en simpel sak, men en simpel sak som satt sig i huvudet… på mig.

om jag skapar ett inlägg på min blogg och lägger till info (i början av inlägget kanske?) som har med twitter och yammer att göra – tas de uppgifterna tillvara då? lr måste jag skriva i prg avsedda för dessa forum för att nyttja taggar för flaggning och taggning?!?

hej hopp lingontopp – snart vet vi! tack för din tid.

Tre dagar efter åskan; back on track

Då är vi back on track efter åskans och blixtens besök midsommarafton 2009.

 • Bredband – check! Var modem & splitter som pajjat, utbytt
 • tv-Box – check! Paj av överspänning i elnätet; utbytt med Telias försorg (tack!)
 • tv – check!! Den enda (nästan) utgiftsposten, men vi kom på att det är den första nya tv:n vi haft så det räknas som en schyst investering…
 • Kycklingarna – verkligen check!!!! Ett under att de klarat det, utöver midsommaravbrottet hade vi ett mindre (2h) avbrott för en vecka sedan… Nu håller 46st på att titta fram och ytterligare 15 på g!
 • Överspännings- och åskskydd – check! Köpte ett överspänningsskydd på kjell & Co. som skyddar telefoni, el och tv-antenn (om vi haft). Ska köpa en till för tv:n – alternativt fixa en för hela huset? Ö-skydd klarar inte direktträffar, men träffar ngra km bort fixar den. Oftast dessa vi drabbas av.
 • Elverk/back-up – lagom check… Vi vet vad vi vill ha/behöver, det ska pappa hjälpa mig att bygga ihop. Klarar äggkläckaren då vi inte är på plats – 4-6h drifttid.

Känns bra och som att vi kom undan åskan/blixten mkt lindrigt.

Elverk, UPS eller inget – det är frågan

Har synkat information via nätet, grannen (elektriker) och Pappa… och kommit fram till att vi (läs: pappa seniorkonsultar) ska bygga en egen lösning som är snarlik en UPS, dvs en batteriback-up med drifttid på 2-6 timmar.

Sannolikheten (som ju är tillförlitlig nuförtiden…) är liten att avbrotten blir längre än så och en sådan lösning hjälper till oaktat om vi är hemma eller ej.

Gårdagen var nog bland de sämre dagarna för att få uppkoppling och TV pajjad – allt är ju stängt!! Skönt med en helg utan TV och dator… 🙂