Småkakor – när tiden rusar

Småkakor – när tiden rusar

För några år sedan testade vi ett nytt, mindre tröttsamt, sätt att bjuda släkt och vänner till födelsedagskalas på. Kak- och bullfest. Vi gjorde helt sonika 7 sorters kakor och toppade med en tårta.

Helt underbart som kalas, inte minst för oss som värdpar med mindre tid i köket och allt (utom kaffet) kunde förberedas.

Det var i stort sett första gången jag kom i kontakt med många småkakor – i egenskap av “bakare” – så den slående erfarenheten blev: fasen vad snabbt och enkelt man vevar ihop en ganska ok “fika”. Det har räddat många oväntade besök. Drömmar, hallongrottor, kokostoppar och finska pinnar. Same same, but lite different.

Så när jag kom hem i eftermiddags, hade tänkt föreslå en film för hela familjen fick jag till svar: “ja – om du bakar!!!” Jaha, med ett skafferi utan ägg drogs det åt snabbishållet. Det bidde:

Havreflarn

Havreflarn

Goda spröda havreflarn. Ett mycket enkelt recept.

Tunna knäckiga havreflarn. Ett mycket enkelt recept som går snabbt att göra!

Smält smör. Blanda socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap, mjölk och ingefära. Rör i det smälta smöret. Klicka upp på ugnspappersklädd plåt. Skjuts in i ugnen 5-7 min. Svalna lite. Klart! För måttenheter, kolla receptet på recepten.se.)

Tid: 20 minuter.

Så för att käka lite mer “home made” och veta vad det är i, om man nu ska trycka i sig något i kolhydratväg (vilket jag kan kosta på mig efter dagens invigning) så känns det liite bättre med hemmavevade småkakor!

Eller hur?

via Havreflarn recept.

Småkakor – när tiden rusar

Lev livet här och nu, kommer inte igen

Såg en film igår!

Handlar om en snubbe som får en universalfjärrkontroll där han kan styra allt i sitt liv och spola fram/tillbaka.

Universell fjärr, bra - eller?

Universell fjärr, bra - eller?

Bortsett från klichégenren så var det tänkvärt – vem är viktigast och hur många saker I LIVET snabbspolar man förbi bara för att sträva efter något – onåbart (som alltid ersätts av ngt nytt onåeligt). I hans fall handlade det om karriär och framgång, han betalade genom att missa umgänget med barn, fru och föräldrar.

 

Förvisso amerikanskt perspektiv, men intressant vinkling och ger aha-känsla.

Tänk själv: Otäckt uppvaknande när man är gammal och gaggig, hur snabbt livet passerat revy.

Näe, släng fjärrkontrollen med paus och fast forward, lev livet här och nu. Det kommer inte tillbaka!

Gick kl 21:00 på TV6 och den heter: Click