Fördelar med snön #5

Fördelar med snön #5

#5
Haren är ett av de mer aktiva djuren i Skåne så här års. Med snön som täcker fälten syns deras lek och spring som ett fantastiskt och lekfullt skådespel! Kul.

Tipstisdag: Jägarexamen, inte bara för jakt

Tipstisdag: Jägarexamen, inte bara för jakt

Dagens tips: ta jägarexamen!

Sedan jag tog jägarexamen har jag fått ett helt annat förhållningssätt till naturen runtomkring mig. Gäller allt typer av djur och övrig fauna. När vi kör bil eller är ute och går ser vi mängder av saker och ting som jag nu har dels en förståelse för och dels kunskap och insikt om.

Allt färre tar jägarexamen

Allt färre tar jägarexamen

Även om jag jagar – i det begreppet ingår att ta levande djur ur daga – så blir det med en stor respekt för djuren. Det var under “läroperioden” då jag tog jägarexamen som jag byggde upp denna respekt och förtjusning att “luftjaga”, dvs att det är minst lika givande att göra hela jakten, men att låta bli skottet.

Det vilt jag trots allt jagar används till fullo, i matlagning eller som del i hundarnas födointag.

Hur som haver är det en stark rekommendation att gå jägarexamen – för att få en fin förståelse för djur och natur som vår vackra fauna bistår oss med!

Inget att vänta på, anmäl dig idag: Google-sökning på ‘jägarexamen’

Hur klarar sig djuren på vintern?

Hur klarar sig djuren på vintern?

Vi har lite djur för hushållsbruk och nu när det är köldgrader, några få dagar per år här i Skåne smiley, så blir det lite extra arbete med att hålla dem med extra foder och isfritt vatten.Hur gör de vilda djuren? Hittar de bara fritt flytande vatten eller kan de tillgodogöra sig fukt och annan vätska på något sinnrikt vis? Bevisligen funkar det ju, annars inträderDarwins teorier om naturligt urval – de som inte vet hur de ska tillgodogöra sig vätska går under!

På något vis får jag en respekt för djuren, just när det är som kallast och de behöver mest näring och energi är det som jävligast… snacka om att han där uppe har skapat förutsättningar för att få fram de starkaste individerna. Synd att man inte kan säga samma sak om oss människor – vi har det för bra och förspänt här i livet, det kan vi ta en annan dag.