Vi har lite djur för hushållsbruk och nu när det är köldgrader, några få dagar per år här i Skåne smiley, så blir det lite extra arbete med att hålla dem med extra foder och isfritt vatten.Hur gör de vilda djuren? Hittar de bara fritt flytande vatten eller kan de tillgodogöra sig fukt och annan vätska på något sinnrikt vis? Bevisligen funkar det ju, annars inträderDarwins teorier om naturligt urval – de som inte vet hur de ska tillgodogöra sig vätska går under!

På något vis får jag en respekt för djuren, just när det är som kallast och de behöver mest näring och energi är det som jävligast… snacka om att han där uppe har skapat förutsättningar för att få fram de starkaste individerna. Synd att man inte kan säga samma sak om oss människor – vi har det för bra och förspänt här i livet, det kan vi ta en annan dag.