Down the memory lane i södra Halland

Down the memory lane i södra Halland

Tog en tur i min barndoms sommartrakter där mamma är bördig ifrån. Mormor o morfars trakter i södra Halland.

Blev cirka 27mil runt om i byarna. Skön, stillsam och omväxlande miljö. Halland är ett inklämt landskap men har mycket av det goda. Öppna fält, fina blandskogar o mysiga byar med bebyggelse med anor.

Mellbystrand, Laholm, Veinge (morföräldrars hemby där de drev bageri i många år), Simlångsdalen, Halmstad, Tylösand, Båstad och Torekov är några av de ställen jag passerade.

Jag körde trippen själv och det är tudelat, å ena sidan är det härligt att dela upplevelser under resans gång och det är ju alltid trevligt med sällskap o fika. Å andra sidan är det många fördelar att köra själv oxå; jag väljer själv vart och hur jag kör, tiden för paus blir självvald, när, var o hur länge jag fikar/käkar är upp till mig själv, tid för att kontemplera ges och sen är det fint att ha något att berätta om och dela då jag träffar nära o kära ❤️

Visserligen hittade jag (förvånansvärt) bra i trakterna men för somliga sträckor använde jag mig av en navigerings-app som heter Calimoto. Den har vissa begränsningar; främst det auditiva språkstödet och navigeringsanvisningarna som faktiskt är riktigt kass… svensk röst som läser engelska ord rakt av. Närapå obegripligt att förstå men när rösten pratar o varnar om en riktning så får man vara beredd på att svänga helt enkelt…

fördelen med appen är att det går att välja kurviga vägar, anpassat för mc-körning. Den hittar verkligen fina rutter! Efter ankomst sammanfattas trippen med bra stats. Try it out!

Lite på samma tema så använder jag Google tidslinje för att tracka vart jag kört och vilka ställen jag besökt. Obetalbart verktyg… visst, integritet o storebror som tittar på – men jag tycker fördelarna för mig överväger ev risker o farhågor.

Besök på Tropikariet

[popeye] Helg och tid att nyttja!

Härligt att besöka Tropikariet med mängder av fiskar, kräldjur, insekter, fåglar och ormar. Såg en pytonorm ömsa skinn, fladdermöss käka lunch och en Östlig diamantskallerorm ligga och lata sig – på nära håll. De håller på och bygger om så sommaren blir nog än mer spännande med nya avdelningar (regnskog bl a)!

Mest fascinerande är att se på bladskärarmyran – de har byggt upp en korridor av rör så man kan följa myrans väg från bladskärningen till stacken. De går mååånga meter med vikt motsvarande en buss på ryggen. Allt för att bära hem bladbitar, som de kan mata svampar med… som de i sin tur kan mata larver och ungar med.

Vi har förmånen att känna en som jobbar där. Han har ormar och ödlor som intresse. Hemma. Roligt att se ödlor, giftspindlar och ormar – bakom glas. Känns lite läskigt att vara nära en låda med giftiga ormar som man vet är aggressiva, snabba och äckligt giftiga. Mer safe att gå på välordnat och säkert ställe med tjocka glas framför reptilerna.

Gör det!

Spring i benen, eller inte

En valp är en ömtålig varelse och råden som ges är att de bara får lov att springa i lek – inga promenader.

Den gångna helgen har vi dock varit på lite utflykter och aktiviteter, på en av dessa hade jag kameran med mig, bidde några bilder som följer!

Det är inte utan att jämförelsen med ens egna barn kommer upp och att man aldrig slutar vara orolig för deras välmående. Varenda rörelse och beteende monitoreras, var det rätt, var det normalt att göra så, varför pep han till där…. och så vidare. Med min 11-åriga veteran (oxå med på aktiviteterna såklart 🙂 ) är det ju faktiskt fortfarande likadant. Denna ständiga oro. Det är väl bara att gilla läget, sånt är livet! Kort och gott.