Tränar med hundar

Tränar med hundar

Dessvärre kom jag inte iväg till Stockholm i helgen, förvisso på jobb men hade varit givande. Å andra sidan gav söndagen ett roligt, givande inslag med en hel dag full med träning. Fågelhundar. Dummies. Kast. Spring. Blåsa pipa.

Sånt.

Jättekul och framför allt nyttigt. Inte minst för Elof som för första gången tränade “organiserat” och framför allt med andra hundar. Många frestningar och mycket störningar – hararna på skånska fälten är “poco loco” just nu och springer och idkar kärlek med varandra; vilket gör dem helt blinda för allt annat.

Om jag får säga det själv, och det får jag ju, så skötte han sig över all förväntan!

Bilder från dagen.

Helt säkert: Det blir fler tillfällen!

Tack Katarina & Jonas, kul att ses. Tack Camilla som bistod med mark och miljö!

På jakt efter fågelhundsträning

På jakt efter fågelhundsträning

Nu är det vår och hög tid att rusta inför hösten… Dags för träningen av fågelhunden med andra ord!

Träning sker bäst i grupp med många erfarenheter och vaksamma ögon. Dessutom är det roligare och man kan se olika miljöer och marker!

Vet du någon som har en stående fågelhund (typ weimaraner, breton, bracco, spinone el vorsteh – och allt däremellan) med behov av träningstillfällen eller som redan tränar aktivt och vill ha sällskap? Hör av dig då, eller förmedla kontakten…

Skåne och södra nejderna är att föredra.

Finnes: jägare/förare med hygglig erfarenhet, marker och avsaknad av självinsikt. Dessutom med en ung hund som är snabb som vinden, full i fan och ett viltintresse utan dess like.

kycklingar

Go figure the rest.

Glad påsk! tuppen - foto: Maria Michaelsson

På jakt efter fågelhundsträning

Slädhund hade varit kul

Vi pulkade i förmiddags, denna vecka då vi har tillräckligt med snö.
Helt underbart och skönt. Vi skåningar får vara nöjda då vi har snö som ligger kvar. Är det tillräckligt mycket att pulka på är bonus.
Sist vi åkte var då både mysko och smiley levde och de var med i backen. Det var en hel del hundar i backen. Helmysigt! Imorgon blir nog en tur till, då tar jag med Elof och Gucci, troligen färre folk pga jobbedag.
Norrut är det riktigt bra och poppis träning för bl a Vorstehhundar med att dra pulka/skidor. När Elof växt till sig kan det vara något för honom.
Eller, nä – han är fransk. Han vill ha varmt och gott. Ligga på fårfäll och bli kliad. Fri tillgång till tuggben. Och mat. Sån är han.

Våren är räddad

Våren är räddad

Tre saker gör att jag kommer aktivera mig i vår, på olika sätt;

  • Elof börjar växa på sig och går ur valpstadiet = ok med aktiv motion – promenader, jogging, cykel & blades
  • Det går mot ljusare tider och jag ser fram emot goa morgonturer
  • Jag har anmält mig till Broloppet som rullar av stapeln 12 juni!

Nä, det är inget nyårslöfte. Jag anmälde mig till broloppet i höstas. Jag köpte nya joggingpjux i somras. Så.

Tips på träning att komma i form för en halvmara? Skitbra början på marathon.se: 5-veckors kom igång träning. Mest promenader, men det passar ju hund- och morgonschemat!

Våren är räddad, känns skönt. Verkligen.

Broloppet2010 - 10-årsjubileum