Får jag köpa dina Telemarkpjäxor?

Får jag köpa dina Telemarkpjäxor?

Jag är på jakt efter telemarkspjäxor + ev telemarksskidor; har du några i storlek 43 (stl 28 i pjux) o/e skidor av hygglig kvalitet att sälja?

Hör av dig med en kommentar eller mail!
/J

Våren är här – men vintern är inte helt slut!

Våren är här – men vintern är inte helt slut!

Såg de första snödropparna igår, härligt!!snödroppar_27-2

Fick även igår veta att jag ska åka med på en korttur till Tandådalen i slutet av mars 🙂

Blir supersugen och googlade fram lite sköna gungiga filmer på youtube om Telemark:
[youtube]http://www.youtube.com/view_play_list?p=E1EF9BFF9F1D00F7[/youtube]

Det är 10 år sedan jag åkte något längre pass på skidor och nog ännu längre sedan jag stod på telemark… men när jag ser dessa filmer suger det duktigt i Telis-tarmen – förstår nästan inte hur jag kan vilja åka vanliga utförslagg… men det lär jag nog komma på när låren skriker “vilaaaa, mjölksyran ddöööödar mig!!!”. Fast nu har jag en månad på mig att träna upp låren. Hur det än blir så ska det bli as-skoj!

Våren är här – men vintern är inte helt slut!

Så här i backspegeln

 

Fint att se, dock utan att röraEfter tre dagar i Sälen på konferens slickar jag nu såren – både mentalt och kroppsligt.

Måndagen innehöll lite inledning och pep-talk som följdes av en häftig eftermiddag (kväll) i backen med diverse aktiviteter. Jag hyrde skidor och åkte så mjölksyran formligen sprutade ur benen. Det är vad som känns så här i efterhand oxå 🙂

Dag två och tre var tämligen ordinära (men bra fixade) konferensdagar. Surt som attan att sitta inne hela dagarna när det var kanonväder och gött skidväder några meter från kongresshallen… frågan är dock om benen klarat av mer backe?

Andra kvällen avrundades med hyllningar av säljkåren och ett röjigt afterski-band. Sista dagen ägnades åt en föreläsare (se även nedan) – här kom en av de stora behållningarna (mentalt) från dessa dagar!!!

Jag trodde jag skulle kunna (eller behöva?) lägga mer energi på att reflektera över min roll på konferensen (i mångt och mycket en mingelkonferens för min del som bygger på att knyta interna kontakter med nyckelpersoner = framgångsrikt 🙂 ) och huruvida jag varit pro- respektive reaktiv i mitt handlande. Inte minst i vilka rutor i OK-hagen jag befinner mig.

Så här i backspegeln (nyss kommit hem så det är ganska kort tid för reflektion) känns det som att jag peppat mig själv till att både vara proaktiv och driva mig till att vara OK i de flesta tillfällen!

Skidåkningen gav mycket tid för reflektion, snabb och pressande nedfart och lång och ofta ensam ankarlift med tid för reflektion. Solnedgång vid ett fjäll

Nu är det dags att titta vidare och framåt! Dels samla ihop vana ett, men även börja fokusera på vana två; “börja med slutet i sikte”.

Mer om det i veckan – kan för övrigt bli en spännande övning till helgen (OK-hagen) då vi ska till Småland och svärmor och andra släktingar 

Nu ska jag vila min lekamen, jobbdag imorgon – första dagen på kontoret på mer än en vecka – mycket konferens:ande blir det…

Bon soir, Bonne nuit, dorme bien

Tre dagars konferens – igen…

Tre dagars konferens – igen…


Nu bär det av på ny konferens och nya äventyr.

Flyg till mora för tre dagars konferens och mingel med kollegor -i sälen. Några timmars skidåkning har vi blivit lovade ikväll, vädret ser lovande ut!

Bilder hoppas jag få upp under dagarna…

Posted by ShoZu

Webben bådar gott

Webben bådar gott


Ska på (en till) konferens måndag till och med onsdag. Vi ska till Sälen, första dagen blir det några timmars skidåkning.

SMHI:s fjällväder bådar gott inför vistelsen. Kallt (10-14 minusgrader, skåne har långt varmare men med en annan sorts kyla…) men hyggligt och svaga vindar..

Ska bli kul, både konferens och skidor – kanske årets enda skidtur?

Posted by ShoZu