Hur smarta är djur?

Hur smarta är djur?

Allas hundar är säkert unika och individuella. Det är min unga hund, Elof de la Balingue, oxå således.

Men jag tror uppriktigt han är lite mer udda än de andra hundarna jag haft/känt.

För det första så är han en riktig snackis. När han vill ha mat snackar han. När han vill leka snackar han. När vi ses varje morgon/eftermiddag snackar han verkligen. Snackar alltså på riktigt! Jag har försökt fånga det på ljudupptagning men ej lyckats riktigt, men det kommer nog. Det är ju inte speciellt unikt, mest kul.

Däremot så hände det något tidigare i veckan, för hustrun och barnen. Hundarna var ute och ville komma in. Normalt krafsar de på dörren eller skallar lite så kommer vi och öppnar, normal signalering. I onsdags var det annorlunda. Helt plötsligt, mitt i bollibompa, ringer det på dörren. Hm, väntar vi besök? Hustrun går och öppnar, ingen där. Utom Elof (och Gucci såklart). Kan han ha sträckt sig upp och plingat på klockan? Häftigt, men det var väl en engångsföreteelse..!?

Igår kväll, mitt i Let’s dance; hundarna var ute. Pling Plong – dörrklockan igen! Inget krafs, inget skall, bara en dörrklocka. Öppnar dörren, inget besök. Bara Elof och Gucci. Det verkar inte vara en slump.

Sen att dra parallellen till att det handlar om intelligens och extra smart hund, det är en annan sak. Jag är tillräckligt insiktsfull att inse att det kanske bara handlar om Pavlovs hundar, han råkade komma åt dörrklockan (agerande) och dörren öppnades och han släpptes in (resultat).

Hur som haver är det liiite coolt att ha en hund som ringer på dörrklockan när han vill in.

Vad gör dina husdjur för skojiga, mänskliga grejor?