Bil + service = service?

Bil + service = service?

Hade bilen på service i veckan som gick. STOR service. Service med stort S! Kamremsbyte, den fruktade servicen som alla frågade om då vi skulle sälja bilen och som gjorde att 90% av dem backade. Nu är det gjort iaf.

Halvt smålänning som jag är så kollade jag runt priser innan bokning. Min lokale verkstad, stora stygga Peugeot och mekonomen (som jag hört positivt om, dock inte om den specifika verkstaden utan mekonomen som kedja och ‘företeelse’) bad jag uppskatta pris.
Det skiljde sig åt. Rejält. Pris på över 10lock på peugeot. Nästan halva priset på min lokala och hos mekonomen.

Det blev mekonomen. Ville testa lite nytt och lite mer med ‘publikt‘ omdöme än byns verkstad.

Hittills känns det ok, jag fick det jag beställt. Inte mycket mer.

Fick jag vad som förväntades? Vilken känsla lämnar det mig med? Efter en bilservice funderar jag på om jag är beredd att betala hela priset, det som innefattar även känslan hos mig? Priset i form av taskig känsla efteråt… (till följd av oservice). Ja, när det är fråga om en såå stor service som 12-tusenmilsservicen kan det vara värt det. De gör jobbet. Billigt. Nästan halva priset.

Dessvärre är det fortfarande flertalet verkstäder som ännu inte insett eller skaffat sig förmågan att inse vinsten i att även ge bilägaren en äkta god känsla. En känsla som smakar gott när jag glatt tutar iväg med min nyservade bil. Det hade jag velat känna, istället för den osäkerhetskänsla som nu är bestående minnet av denna erfarenhet. Enligt vissa teser handlar det om att få kunden att må bra – visa sedan produkten! Det vill säg: fixa servicen, få mig att må bra och sedan är det bara att casha in kundnöjdhetspoängen när jag trallande rullar ut från verkstaden. Det hade jag belönat genom att sprida goda rykten. Att få mig att må bra hade varit enkelt, jag triggar på vänlighet, lyhördhet, kaffemaskin och “gratis lånebil” – en av fyra uppfylldes; inte tillräckligt – och allt kan levereras av dem utan stora maskinella investeringar, bara på nöjd och motiverad personal!

Hoppas bara att bilens bestående känsla oxå förblir positiv och att den rullar många mil ännu!