Tränar med hundar

Tränar med hundar

Dessvärre kom jag inte iväg till Stockholm i helgen, förvisso på jobb men hade varit givande. Å andra sidan gav söndagen ett roligt, givande inslag med en hel dag full med träning. Fågelhundar. Dummies. Kast. Spring. Blåsa pipa.

Sånt.

Jättekul och framför allt nyttigt. Inte minst för Elof som för första gången tränade “organiserat” och framför allt med andra hundar. Många frestningar och mycket störningar – hararna på skånska fälten är “poco loco” just nu och springer och idkar kärlek med varandra; vilket gör dem helt blinda för allt annat.

Om jag får säga det själv, och det får jag ju, så skötte han sig över all förväntan!

Bilder från dagen.

Helt säkert: Det blir fler tillfällen!

Tack Katarina & Jonas, kul att ses. Tack Camilla som bistod med mark och miljö!

Fotografera? Vem, jag?

Fotografera? Vem, jag?

Trillade in, via Twitter, på en sida med fotografering som ledord.

Jag gillar att kolla på foto, särskilt om de är vackra och ger utrymme för reflektioner. Jag gillar att skjuta lite också. Hellre än bra tror jag. Min filosofi lyder; om jag håller in avtryckaren ett tag så fastnar det alltid någon.

och det gör det. Någon bra, men de flesta kasserbara.

På sidan (www.carlbomfoto.se) skulle man skicka in sin bästa bild från 2009, innan den 27/1-2010. Via sin blogg och länka till inlägget här.

Så då gör jag det.

Jag promenerar en del med hundarna. Ibland har jag bössan att skjuta med… men hemmavid har jag ibland med kameran att skjuta med istället.

Vintern -09 pangade jag denna bild som är tagen vid gamla fotbollsplanen i Dösjebro mot Västra Karaby Backar. En tidig och härlig morgon i lite morgondis.

Soluppgång Karaby Backe

update:

man skulle visst skriva så här: “att du är med och tävlar tillsammans med carlbomfoto.se och CoolStuff.se

Fotografera? Vem, jag?

Fotogenique – allt annat än stilla

Försökte få Elof att posera idag, men det gick sådär.

Elof poserar

Elof poserar

När han sitter stilla (extremt sällan bara det) så blir det bra, men att få honom att STÅ STILLA visar sig extremt utmanande. Vi tog till tricket med en kyckling så stod han stilla, 4sekunder, sen ville han leka med den.

Blir nog lite att jobba med framgent – både att respektera kycklingar och att stå stilla!

Tack Photoshop för justeringarna

Foto: Maria Michaëlsson