Riktigt äkta, eller friserat budskap?

Jag har sökt lite bloggar och digitala, uppdaterade och äkta, forum inom jakt- och hundrelaterade området. Det är magert.

Jag har hittat Jägareförbundets blogg, som i första anblick verkar modern och relevant. När jag tittar närmare ser jag att skribenterna är jaktvårdskonsulenter och dylikt med väldigt stark anknytning till Jägareförbundet – som snart när är en lobbyistisk organisation med främsta syfte att påverka politiker i jaktliga frågor. Istället att samla och värna om jagande medlemmarna. Kan vara en hårfin gräns, men jag blir lite allergisk mot politiskt förankrade motiv.

Jag har inte läst så mycket av vad de skriver så jag lämnar detta därhän, det känns bra att det finns en blogg i alla fall. Det finns ett undantag, Rikard Lewanders blogg om kråkjakten – Svensk Jakt (Jägareförbundets tidning) som ger utrymme för bloggandet kring jakten på predatorn med stort K. Bloggen är äkta och ger tips och beskriver hans jaktliga dagar på ett naturligt vis!

MEN – det jag fortfarande saknar är vanliga människor som skriver och berättar, utbyter tankar och idéer om jakt och fågelhundar. Särskilt mikrobloggandet. Har hittat en liten grupp på Facebook, men hittar inget på twitter.

Well, jakten fortsätter! Hittar du några bra sidor/bloggar/individer att tipsa om så är jag glad för ditt bidrag 🙂

Jägareförbundets blogg