Hemligt kreativ midsommar i hemmets lugna vrå

Hemligt kreativ midsommar i hemmets lugna vrå

Igår hade vi den mest annorlunda och udda midsommar vi någonsin haft. Till följd av ett räligt åskväder som kom över Danmark och sedermera från Barsebäckshållet…

Åska på gång DMI midsommar

Åska på gång DMI midsommar

Storyn i byn (dösjebro) säger att alla åskväder går runtom/förbi dösjebro; utom de från Barsebäck – de går rakt på! Nu vet vi det.

Vi väntade gäster till kl12+, när de kom hällregnade det så de stannade i bilen. Just när en vågade sig in small det till och allt blev tyst.

Första tanken gick till kycklingar vi har under värmelampa och inte minst kom insikten om att vi har en äggkläckare full med ägg (kläckning på söndag..). Eftersom detta var det andra strömavbrottet på tre dagar som kändes omfattande förbannade vi oss själva att vi inte köpte ett elverk förra gången. Men vad är sannolikheten att det blir så här? Nåväl febril verksamhet för att hitta elverk. Midsommar, ingen hemma och kaosväder ute (för att inte tala om att vi hade fått gäster…). Mörka utsikter. Försökte på bauhaus – som stängt pga strömavbrott. Försökte i lund/Malmö (per tfn) men alla stängde pga helgdag.
Återstod att fixa temperatur och luftfuktighet själv. Vi hade potstisvatten, vi la filtar och till slut la vi stenar på grillen som vi kunde stoppa in för att få det varmt. Under tiden avverkade vi ett sillbord och en ngt splittrad middagskonversation…
När vi gjort allt vi kunde lämnade vi äggen åt sitt öde och skulle ansluta till firandet i byn. När jag (siste man ur huset) skulle gå ut såg jag av en händelse att det lyste på badrummet – strömmen var tillbaka!!!
Resten av dagen/kvällen gick i lättnadens spår.

När vi gick ner till, det avslutade firandet…, fick vi veta att ställverkets låsmekanik hade gått i baklås av åskan och gjorde att E.on inte kom in i skåpet. Kanske ngt för E.on att tänka på, hitta en lösning som både är säker och gör skåpen tillgängliga för de som ska ha åtkomst. Om det nu var det som var orsaken…

Allt väl i alla fall, hoppas att kycklingarna går stärkta ur det här. Nu vet vi snart.

nyheten på Sydsvenskan.se

Hemligt kreativ midsommar i hemmets lugna vrå

Slår ett slag för byalagets hemsida

Dösjebro Byalags hemsida

Dösjebro Byalags hemsida

Jag har hjälpt till att ta fram/lägga upp/designa byalagets (byns…) hemsida. Nyligen klar och publicerad, se själv:
www.dosjebro.eu

Hade på lut att dra igång den i september, men avvaktade besked från kommunen om att släppa .se-domänen (geografiskt reserverad) men fick inte det, förmodligen för att det släpptes i början av december. Snopet att domänen snoddes framför snoken samma morgon av ngn snubbe som bokar in domäner och lägger ut dem på annonsering.
Det är dock inte värre än att en .eu-domän gör susen 😉

Funderar på vad vi ska fylla sidan med, lite foto, en blogg och lite reklam för byn/bygden är väl en bra början…

Byalagets webbsida

Byalagets webbsida


Har erbjudit mig att göra en hemsida till byn och byalaget.

Byn är helmysig så det blir lätt att göra positiva vinklingar och marknadsföra byn/omgivningarna.

Handelsboden ska vara med som första reklampelare 😉

Funderar på att ha dels en sida där bybor dels får berätta hur det är att bo i byn och dels låta dem dela med sig av bilder. Kom idag på att de kanske skulle få blogga lite oxå – kanske en blogg kan fixa båda dessa features??! Ska undersökas!!

Bild på handelsboden…

Posted by ShoZu

Cykla eller gå – det är frågan!

Cykla eller gå – det är frågan!

Jag åker tåg varje dag, pågatåg som numera heter Öresundståg och driftas av danska DSBFirst som tågoperatör.

Innan och efter tågresorna har jag ett val – ska jag cykla eller gå till tåget?

Senaste året har jag cyklat – varför då? Egentligen bara för att vinna tid (5-10min) som gör att jag kan åka hemifrån 7.10 istället för att gå 7.00.

Grejen är att det bara tar 5min att cykla och på den lilla tiden ger det ingen motion. När jag däremot går till tåget så tar det drygt 10min och jag får lite rörelsemotion. Tid är det enda vi har gott om i detta liv!

Dessutom slipper jag riskera att cykeln blir stulen, sparkad på eller rostar sakta men säkert.

När jag nu skriver har jag redan fattat mitt beslut, jag går till tåget!

Appropå artikel i sydsvenskan idag om att cykla istället för att ta bilen inne i malmö – det är gjutet för mig; malmö är en kanonstad att cykla i! Keep up the good work!

Posted by ShoZu