[singlepic id=309 w=420 h=340 float=none]

Tomatens hus är ett nytt favoritställe, som vi hittade i sensomras -12. Utöver gudomlig fika och en sagolik tomatpaj har de även en butik med tomater (naturligtvis…), såväl plantor som lösvikt och prydnadssaker med tomatmotiv.

Min absoluta favorit är Basilka och därefter kommer Rosmarin. Tillsammans med några väl valda färska kryddväxter (persilja, vitlök, timjan, libbsticka, salt, peppar och olja) bildar de en fin kryddbas som kan användas till allt möjligt! Blandningen läggs i en burk och kan stå länge och ändrar karaktär och mustighet allteftersom nya kryddor/smaker tillkommer efter säsong. Mumsigt 🙂

Därför får min triss bli en blandning av snarlik karaktär, kryddor, tomater som kan avnjutas au naturell och inte minst rapsblomman som under sommaren blir rapsolja… (kryddbasen ska vara olivolja, men bildligt talat så får växten representera olja).

[singlepic id=308 w=420 h=340 float=none]

[singlepic id=307 w=420 h=340 float=none]

Fler Fototrissar här!

banner_2011_250x79_black sepia orange