Säsongens sista hare blir en fin och god stroganoff ikväll.

[singlepic id=214 w=320 h=240 float=right]

Googlingen resulterade i ett inspirerande recept, förvisso stroganoff på hjort, fast det funkar prima med hare också.

För några år sen gick jag och några jaktkamrater på matlagningskurs för att hantera allt vilt på lite mer inspirerande vis – det finns lite fler alternativ än tysk hargryta och rådjurssadel… Första rätten vi anrättade var just stroganoff på hare, med rysk touch. Med syrlig gurka, crème fraîche och ordentlig kryddning. Smarrigt!

Detta recept verkar dock vara lite mer subtila, mer sofistikerade, smakkombinationer (svamp, dill och crème fraîche) – så tror jag får dra på lite mer krydda så den faller ungarna i smaken… Även om jag ofta lever efter devisen att kött ska smaka som köttet då det var i livet… Viltkött ska smaka vilt. Ikväll blir det undantag.

Tror Morberg håller med…

[singlepic id=110 w=320 h=240 float=none]

Edit:

Nu är det klart, ätit och bedömt – klart godkänt!

[nggallery id=9]