[singlepic id=164 w=320 h=240 float=none]

260. Räls (45 av 365)

Alla vägar bär mot… Malmö och Lund.

Trots alla fördelar med närheten till kommunikation, som vi har här i byn Dösjebro, så är det med stor respekt man närmar sig tågspåren. På de allra flesta ställen är det väl inhägnat och skyddat, åtminstone där människor går och rör sig. Tyvärr är den fina hagen invid spåren bara skyddad med eltråd så hundarna smiter lätt under – vilket gör att hagen får förbli en hage där de går tillsammans med oss.

Hade gärna velat släppa dem annars, men det brukar finnas rådjur/hare och om de går mot fel håll och över spåren vill jag inte tänka på riskerna. Det räcker att ha fått en hund överkörd av en bil – hustrun har fått en hund påkörd vid ett ännu mindre trafikerat spår… vilket förstärker respekten för rälsen.