[singlepic id=167 w=320 h=240 float=none]

180. Liv (48 av 365)

Vi har en del höns här hemma och sedan några år kläcker vi alla ägg i en kläckare (tröttnade på att hönorna trampade sönder äggen + katter/skator käkade upp äggen) och varje år är det lika fascinerande att se vilken kamp som dessa kycklingar gör. Från första sprickan i ägget, därefter en mer långsträckt spricka tills hela ägget krackelerat och öppnar upp sig. Därefter den fullständiga utmattningen de behöver hämta sig ifrån – och så fort det går ändå… från första sprickan i ägget till en torr dunboll som går på egna ben på ett dygn. 2-3 dagar senare är de pigga, äter och dricker själv – fulla av liv!

Fascinerande att betrakta och ta del av.

[nggallery id=6]

Läs mer om våra höns och andra djur på brandkårsskogen.se – här finns det fler bilder på dunbollarna.