Vargjakt börjar idag i valda län. Det känns sådär tycker jag

Under flera år har man kämpat med att få upp stammen till överlevande numerärer och med bra avelsbas för genetisk mångfald.

Det finns säkert de jägare som ser detta som ett politiskt spel och att vi jägare ‘blivit av med’ vissa jakter och vargjakt då skulle kompensera detta. Helt fel anledning tycker jag och denna typ av argumentation spär på den negativa synen på jägare.

Jag jagar av två skäl: närhet till naturen och i kombination med att få mat på bordet. I viss mån bidrar jag till att decimera för stora numerärer. Så är inte riktigt fallet med varg.

Jag förstår frustrationen som hund- och djurägare som blivit av med dessa i vargattacker, men att labba med jakt på så få individer verkar vara en farlig balansgång. Vem är det egenligen som har rätten till naturen? går det inte att samsas?

Det jag känner som mest frustrerande är att vargen blir en bricka i ett stort politiskt pusselspel. Återigen, jag befarar att det är för få individer att labba med.

Jaktmotståndarna är nog inte bättre de, bättre brandfackla att tända (underhålla) är nog svår att hitta.

Så: en uppriktig dialog med syfte att verkligen förstå varandras behov och komma till en vinna-vinna-lösning kanske kunde vara något? Politiskt rävspel och tjabbel med vargen som insats känns obra.

Vill du stötta uppropet mot licensjakt gör du det genom att skriva på här.

DN,

http://jinge.se/natur/nej-till-licensjakt-pa-varg-upprop.htm

http://scriptorium.se/josh/2009/12/30/skriv-pa-du-med/

http://bjorkas.blogspot.com/2009/12/upprop-nej-till-licensjakt-pa-varg.html