Efter en säsong på SanTorini har jag sett en del solnedgångar

Efter en säsong på SanTorini har jag sett en del solnedgångar

Idag är det första september och det är sensommar. Det är några månader till jul och ännu några månader till midsommar igen… Månader. 12 st, som alla har sina egenskaper och minnen förknippade med sig.

I grekland inleder de alla månader med att hälsa varandra Kalo Mina, glad månad. Det är en trevlig egenhet som jag fastnade för som reseledare. Som att säga godmorgon, god jul, glad påsk eller något annat gott att se fram emot! Att med tillförsikt se framåt.

kalo mina

kalo mina – skrivet med typsnittet Symbol

Var traditionen kommer ifrån? Ingen aning, jag har hittat lite info om det via The Corfu Blog: “Kalo Mina” där det står att så gör greker… hälsar och har massa cermonier för sig. Sånt gillar jag. också.

När det rycker i grekiska tarmarna drar jag fram Spotify-listan och lirar grekiskt –

Greek