TATI de la Balingue var först i sitt slag i Sverige, Elof är efterföljare så vi slipper arbetet med att motivera/ansöka om rasens tillhörighet och godkännande hos Svenska Kennelklubben och inordning i rasklubb. Rasen är godkänd och vi kommer att tillhöra Specialklubb för Stående Fågelhundar som är en paraplyorganisation för raser av mindre individnumerärer och som är Stående Fågelhundar…

Det känns tryggt och bra. Jag har ett förflutet som aktiv i SRBS (Svenska Rasklubben för Bracco & Spinone), som oxå inordnas under paraplyet SKF, men då jaktprovsreglerna för Braque Français kommer att tillämpas enligt Weimaranernas regler valde jag att gå med i den klubben istället. De är trevliga och aktiva i klubben – dessutom samkör de mycket med SRBS så man springer på varandra i småklubbarnas värld…

Vi är dock inte ensamma i Skandinavien!

Sedan några veckor finns även en Braque Français i Danmark. En tik som heter Freja, ser väldigt trivsam ut och det finns chans att Elof kommer att få träffa henne framöver… Fick några bilder på henne idag;

frejaJag har sökt info via Twitter.com om fågelhundar, Braque Français och liknande men dessvärre är det ganska tomt – var håller de hus? De finns på internet, men mer rörliga och snabba medier verkar eka tomt. Hittills ser jag mest journalister, it- och Telekom-folk + alla ungdomar såklart… 🙂 Hittade en Spinone som bor i Annapolis, US – That’s all…

Jag fortsätter söka och skriva så får vi se om vi hittar varandra…