Det är ju öken att folk tror de sparar tid, pengar och ändå äter ok mat när de köper snabb-/färdigmat.

Det går att göra “slow food” som går snabbt. Snabbt är dessutom en definitionsfråga. Att prioritera det som är viktigt gör att lång tid egentligen blir en snabb väg till bättre liv, självkänsla och relationer…

Självklart är det individuellt, men jag tror att de flesta egentligen värderar vänner, familj och hälsa tämligen högt.

Maten ja: det är den enklaste sak att göra en köttfärssås, lite potatis/ris och några blad sallad/skuren gurka. Jag vill påstå att de flesta vardagsmiddagarna rockar man ihop på 30min. Om man dessutom tar hjälp av resten av familjen blir det dubbel effekt, samvaro, trevligt och egen äkta mat!

Läser i Aftonbladet att svenskarna har blivit fetare – inget nytt. Orsaken sägs vara arbetstider och industrins mat som manglas ut på oss. Många jagar pris när man handlar och jag tror att det är en modifierad sanning. Maten är så fullproppad med billigt utfyllnadsmaterial och “mörningar” (mörad kyckling är till 30-35% del vatten) som omskrivs till ämnen som är bra – för oss eller produkten. Utfyllnadsmaterialen tillför inget energivärde. Lägger man dessutom till att fisken, kycklingen och grisarna är under sin korta levnadstid är matade med billigt, speciellt framställt, djurfoder – också den full med spannmål och antibiotika – så blir summan av kardemumman att även köttet är tämligen energifattigt!

Näe, fram för mer hemhushållning och egenframställd mat. Bor man inte så det funkar så räcker det långt att köpa lokalproducerat och framför allt laga maten själv!

Äkta vara helt enkelt!

via Professorn: Inför skatt på läsk | Kropp & hälsa | Aftonbladet .