Skulle hämta in lite info från jordbruksverket om införsel – chockades av beskedet att det är förbud mot införsel av valpar under 12v från frankrike. Det är ett temporärt stopp pga ett misstänkt rabiesutbrott i november 2008.

Jordbruksverket väntar besked från franska myndigheter, inom kort. Visar det sig att det varit rabiesutbrott blir det tvärstopp för införsel. Var det däremot en tillfällig grej eller falskt alarm häver de stoppet och det är ok med införsel av valpar yngre än 12v igen.

Hemligt struligt alltså.

När jag snackade med jbv igår blev jag i alla fall lite lugn, worst case scenario är att valpen vaccineras vid 3månaders ålder, ytterligare en spruta 30 dagar senare. 120 dagar efter sista sprutan – dvs då valpen är ca 8månader ung – tas ett blodprov för att påvisa hur många antikroppar mot rabiessmittan han utvecklat mha vaccinet. Är det tillräcklig mängd hämtar vi hem honom! Är det för låg andel antikroppar kör man en spruta till.

Utöver jordbruksverkets regler gäller det ju att uppfödaren går med på att behålla honom i 6månader till…

Med andra ord hoppas jag innerligt att det inte var ett rabiesutbrott och att införselförbudet hävs!