Läste om de mest populära hundraserna i Sverige och funderar lite på varför jag väljer att importera en ny ras – varför kan jag inte välja en schäfer, labbe eller skånsk gårdshund som alla andra?

Givetvis funderade jag på det även innan TATI hämtades hem, gemenskapen med honom gav oss bara ännu mer kött på benen och bekräftade att vi gjort rätt som sonderat hundterrängen och gjort oss besväret med import och valt en hundras som verkligen passar oss! Så här i efterhand kan jag säga att vi gjorde likadant med Mysko då vi valde Spinone

Det som kanske skiljer oss från mängden är att vi inte har några ambitioner att sprida rasen och få alla andra att tycka samma som vi – gör de det så är det ok, vi kan till och med tänka oss att skaffa en tik och därmed några valpar – men huvudsakligen för vår egen del.

Rasen vi valde är helt enkelt en perfekt kombination mellan det vi har (gamle Mysko – Spinone) och det vi skulle vilja ha mer av (fart på fältet, mindre/ingen pälsvård OCH Spinonens lugn och coola temprament). Det har vi hittat i Braque Francais och TATI. Visst, det kan vara individer som är mer eller mindre av vissa egenskaper – men min erfarenhet och eftersforskning visar att flertalet individer är snarlika TATI!

Därför.

http://sydsvenskan.se/sverige/article404975/Skaning-tar-upp-kampen-mot-schafern.html