Lyssnade på Anders Haglund fg vecka som bl a berättade om hur pepsi använde britney spears för en kampanj. Bygger på tesen att när man mår RIKTIGT bra, i ett euforiskt tillstånd, eller i minnet/tanken på ett sådant! -då räcker det att i princip visa upp en bild på produkten så förknippas denna goa känsla med produkten – och man köper den!

Pepsi hade gjort en video med britney, med en gammal hit som hon gjort. Tänkt målgrupp skulle alltså gå igång på hennes uppenbarelse, hennes musik och när de tänkte tillbaka på sina minnen till låten och mådde gött; ja då visade man upp loggan plus text/speaker som sa “pepsi, the choice of a new generation!”

Pepsi sålde för 4,3miljarder mer den perioden jmf fg år…

Samma sak hände mig igår! På väg hem från småland stannade vi på Burger King. Har sett tidigare att de visat skid- och actionfilmer på/med ungdomar. Har inte reflekterat över det så djupt tidigare, inte igår heller… förrän de helt plötsligt(…!?) slänger upp BK-loggan!

BK attraherar sin målgrupp...

BK attraherar sin målgrupp...

De vill alltså attrahera en yngre målgrupp som gillar äventyr; skidåkning, bräda och skateboard. När besökarna sitter och drömmer sig in i videoäventyren slänger de upp loggan och vips så är man indoktrinerad och diggar en bamsig “whopper meal” – kanske omvänt oxå, när man tittar på andra äventyrsfilmer…?

Det verkade funka eftersom det kom in ett gäng ungdomar i rätt målgrupp.

Hur som haver är det väldigt intressant att skåda teorierna i praktiken!

/Johan
ps. skulle ta en skärmdump på BK:s logga och ser att de är prisbelönta för sina extremfilmer… ds.