Finetuning

Finetuning

[singlepic id=149 w=320 h=240 float=none]Det är spännande med teknik och saker som får saker att funka – när de nu funkar.

Just nu har jag några utmaningar som sätter käppar i hjulen. Dels bildhanteringen från Lightroom till wordpress, där jag får problem med thumbnails i Nextgen Gallery-plugin:et. Tror det handlar om å, ä och ö – men det är lite störigt då jag gör mycket förarbete kring rubriker i Lightroom och teman innehåller ju å-ö. Det funkar bra om jag använder wordpress egna bildhantering och import från Lightroom, men jag gillar NextGen Gallery:s mångsidighet så jag får försöka lösa det.

Det andra är Bloglovin. Som jag inte riktigt blir klok på. Smidigt på ett sätt – att lätt läsa och följa andra, såväl i appen som i mailsammanfattning. Men det är något som inte stämmer, med mina foton som återges i inläggen där – det är andra foton än för inlägget. Jag gissar att det är från “liknande inlägg”-plugin – det testas. 

Får se hur det utvecklas.

wpid-Joakim-myskanka.jpg

(more…)

webbhotell – dags att byta leverantör

Vi har suttit med våra hemsidor på one.com i några år och som enkel webbsideleverantör har det funkat bra. Både med webbhotellet och e-posten. När jag däremot la till en blogg och ville hänga med i uppdateringarna började det stöka till sig.

Första strulet var uppgradering till en nyare version av wordpress (första braiga installationerna/uppgraderingarna gick bra), till 2.7 exvis. Det är stopp. På grund av vad? är jag osäker på. Jag kan inte göra en back-up av databasen som krävs/rekommenderas och när jag trycker på “uppgradera automatiskt” händer inget.

Sedan start har jag försökt få in wordpress-appen i min iPhone, men det går inte att accessa bloggen/kontot trots allt är rätt inställt. Egentligen är det detta faktum som stör mig mest, jag har testat en annan blogg som ligger på wordpress.com och där funkar WP-appen som en smäck. Hur smidigt som helst och det är den jag vill ha på min “riktiga” blogg!

Har fått tips på Binero som har bra support och att de även kan hjälpa till med flytten. Jag ska verkligen undersöka det – jag börjar tröttna på one.com och deras revirpinkeri av sina egna perspektiv.

Det är min tolkning av vad som är galet. Som vi, internt på min arbetsplats, kallar inifrån och ut-tänkande. Man har en process o/e en produkt, utifrån den fållar man in erbjudanden och kunderna. Det är “de andra” (dvs kunderna i mitt fall) som får anpassa sig. Vad som är eftersträvansvärt (tycker i alla fall jag) är det omvända; utifrån och in-perspektiv. Lyssna på kunden och marknaden, vad vill de ha, hur ser deras behov ut osv. Anpassa produkterna, erbjudanden och kundingångar från det! Nöjda kunder, återkommande kunder och som bidrar till att sprida budskapet.

One.com har egna tjänster för bloggande. De har säkert en väldigt (global?) hårdvarupark som ska nyttjas för alla länders kunder och då måste (om trångsyntheten är ingrodd) det vara standardiserat och hårda paketeringar. Surt synsätt tycker jag – om det nu är så… Säger de att det är annat så tror jag ändå inte på dem 🙂

Vad är dina erfarenheter? Har du bytt från one.com med blogg till någon? Tips på tillvägagångssätt?

webbhotell – Google-sökning.

Trodde det var enkelt med bloggar

Har kick-startat en blogg i helgen/veckan -. lite för att kunna hjälpa hustrun, men även för att jag vill fatta hur det funkar. Tror inte att jag kommer att bli så frekvent skrivare dock, den som lever får se.

Trodde ett tag att det var enkelt och att jag fattat hur det var funtat. Sen skulle jag få till en koppling mellan bloggen och min iPhone (att kunna skapa inlägg från den), när det inte funkade började blippandet.

ett gäng åtgärder, med stor hjälp från wp-forumet, med koll av inställningar och kodning, inleddes. Dock utan resultat, felet kvarstod.
Idag gjorde jag dessutom en drastisk ominstallation av min iPhone (det visade sig dock vara enkelt!!). Dessvärre hjälpte det inte heller.
Då beslöt jag mig för att radera hela bloggen (inte så fullmatad än så…) för att ominstallera den. Sagt och gjort, men när jag installerade så fick jag felmeddelande. Det renderade i att jag försökte sätta mig in i hur databashantering funkade för att till slut radera hela databasen (som jag fortfarande inte förstår var den finns – men den finns någonstans i cyberrymden, förmodligen hos one.com som jag ska ringa imorgon btw). Därefter ominstallera allt och alla grejor igen.

Nu har jag inte vågat testa iPhone-kopplingen än, men om det funkar så kommer det snart ett meddelande. Annars ger jag upp – på riktigt 🙂

Hoppas i alla fall att jag fått en liten inblick i hur det funkar och åtminstone lärt mig hur jag ska göra så jag kan hjälpa hustrun 😉

/J

Mina nyfunna vunna tekniska vänner

  • iPhone – en länge eftertraktad pryl har nu kommit i min ägo, jag är grymt nöjd!
  • Spotify – har nyligen blivit inviterad av kusinen och musik har blivit ett nytt härligt inslag i mitt liv, skulle bara kunna få det i iPhone:en så vore all lycka gjord
  • Apple Safari – känns helt rätt, hoppas att alla insticksprogram (som verkar saknas) går att fixa och att det verkligen är så bra som det initialt verkar. då åker Internet Explorer ut med huvet före
  • WordPress – kollade bloggande för 3 år sedan, men då var det meckigt, nu fattar jag hur det är funtat. frågan är bara om jag håller ut mer än tre dagar…

Saker som gör livet roligare och lättare “att leva”