Stroganoff på hare

Stroganoff på hare

Säsongens sista hare blir en fin och god stroganoff ikväll.

[singlepic id=214 w=320 h=240 float=right]

Googlingen resulterade i ett inspirerande recept, förvisso stroganoff på hjort, fast det funkar prima med hare också.

För några år sen gick jag och några jaktkamrater på matlagningskurs för att hantera allt vilt på lite mer inspirerande vis – det finns lite fler alternativ än tysk hargryta och rådjurssadel… Första rätten vi anrättade var just stroganoff på hare, med rysk touch. Med syrlig gurka, crème fraîche och ordentlig kryddning. Smarrigt!

Detta recept verkar dock vara lite mer subtila, mer sofistikerade, smakkombinationer (svamp, dill och crème fraîche) – så tror jag får dra på lite mer krydda så den faller ungarna i smaken… Även om jag ofta lever efter devisen att kött ska smaka som köttet då det var i livet… Viltkött ska smaka vilt. Ikväll blir det undantag.

Tror Morberg håller med…

[singlepic id=110 w=320 h=240 float=none]

Edit:

Nu är det klart, ätit och bedömt – klart godkänt!

[nggallery id=9]

Tipstisdag: Jägarexamen, inte bara för jakt

Tipstisdag: Jägarexamen, inte bara för jakt

Dagens tips: ta jägarexamen!

Sedan jag tog jägarexamen har jag fått ett helt annat förhållningssätt till naturen runtomkring mig. Gäller allt typer av djur och övrig fauna. När vi kör bil eller är ute och går ser vi mängder av saker och ting som jag nu har dels en förståelse för och dels kunskap och insikt om.

Allt färre tar jägarexamen

Allt färre tar jägarexamen

Även om jag jagar – i det begreppet ingår att ta levande djur ur daga – så blir det med en stor respekt för djuren. Det var under “läroperioden” då jag tog jägarexamen som jag byggde upp denna respekt och förtjusning att “luftjaga”, dvs att det är minst lika givande att göra hela jakten, men att låta bli skottet.

Det vilt jag trots allt jagar används till fullo, i matlagning eller som del i hundarnas födointag.

Hur som haver är det en stark rekommendation att gå jägarexamen – för att få en fin förståelse för djur och natur som vår vackra fauna bistår oss med!

Inget att vänta på, anmäl dig idag: Google-sökning på ‘jägarexamen’