Fototriss: gissa temat

Fototriss: gissa temat

[singlepic id=243 w=420 h=340 float=none]

[singlepic id=242 w=420 h=340 float=none]

[singlepic id=244 w=420 h=340 float=none]

Sist jag var med i Fototrissutmaningen var 2010 (faktiskt exakt 3 år sedan, april 2010… och några av bilderna har samma objekt 😉 ) och visst, man kan inte vara med på allt – däremot gillar jag utmaningar som dels triggar/utmanar och dels ger utrymme för frihet. Så det blir nog fler Fototrissar…

Denna veckas tema är exemplariskt att starta med – ett helt fritt val av tema; Gissa Temat. Me like.

Vad tror du att dessa tre bilder står för?

[nggallery id=13]

(more…)

Lovande i alla delar

Lovande i alla delar

Vi var på hundutställning idag. I Hässleholm, på ett härligt ställe – kan jag åtminstone tänka mig, när det är mer torrt i markerna och färre parkerade bilar.
Resultatet; han fick bedömningen “Championkvalitet” och blev därmed tilldelad titeln “Bäst i Rasen” (BIR). Kritiken är det som säger mest om hur hunden är – den lyder:

Utmärkt typ.

Mycket tilltalande hund av rätt modell. Härligt huvud och uttryck. Utmärkt hals, rygg och svans. Ännu något vid i fronten. Välformad bröstkorg. Rör sig med bra steg.

Rätt temperament och attityd.

Lovande i alla delar.

Domare: Ove Germundsson

Bra så. Toppen.

Elof efter BIR i Hässleholm

Elof efter BIR i Hässleholm

Känns bra! Att han är ensam i rasen som bedöms är av mindre vikt, det är Championkvalitetsstämpeln han fick som räknas – har jag lärt mig idag.

Av min fru som lärt mig allt om hundutställningar (försöker iaf – in i ena örat o ut genom andra), handling (dvs hur hunden förs i ringen) och dessutom är en utomordentlig coach som peppar i stunder då det mörkaste mörka målas upp inför mitt inre (i hundutställningssammanhang då…) – att ta skit och göra det till guld är hennes ledord i vår “dialog” och coaching.

Känns ju bra. Verkligen.

Apportträning i trädgården – med vildkanin

Apportträning i trädgården – med vildkanin

Fick tag på ett gäng frusna vildkaniner i helgen, som används för att träna apportering – så hundar “in action” blir bra på att spåra och hämta vilt.

Elof fick nos på kanin i helgen som han vart riktigt förtjust i – trist att träna med sura dummies i all oändlighet… så jag tinade en kanin och i tisdags kväll testade jag om det satt kvar. Elof – knappt 1 år ung kontinental fågelhund – öser iväg och hämtar kaninen utan att blinka. Han gillar normalt sett att hämta grejer, men inte att bära. Så när han formligen springer runt hela hagen med kaninen i munnen är det inte utan att jag gillar egenskaperna han verkar ha inom sig!

Målet är att lägga på spårning så han hittar viltet, men då han var så het på kanin ville jag träna upp apporteringen.

Hej hopp vad det gick!

Tränar med hundar

Tränar med hundar

Dessvärre kom jag inte iväg till Stockholm i helgen, förvisso på jobb men hade varit givande. Å andra sidan gav söndagen ett roligt, givande inslag med en hel dag full med träning. Fågelhundar. Dummies. Kast. Spring. Blåsa pipa.

Sånt.

Jättekul och framför allt nyttigt. Inte minst för Elof som för första gången tränade “organiserat” och framför allt med andra hundar. Många frestningar och mycket störningar – hararna på skånska fälten är “poco loco” just nu och springer och idkar kärlek med varandra; vilket gör dem helt blinda för allt annat.

Om jag får säga det själv, och det får jag ju, så skötte han sig över all förväntan!

Bilder från dagen.

Helt säkert: Det blir fler tillfällen!

Tack Katarina & Jonas, kul att ses. Tack Camilla som bistod med mark och miljö!