webbhotell – dags att byta leverantör

Vi har suttit med våra hemsidor på one.com i några år och som enkel webbsideleverantör har det funkat bra. Både med webbhotellet och e-posten. När jag däremot la till en blogg och ville hänga med i uppdateringarna började det stöka till sig.

Första strulet var uppgradering till en nyare version av wordpress (första braiga installationerna/uppgraderingarna gick bra), till 2.7 exvis. Det är stopp. På grund av vad? är jag osäker på. Jag kan inte göra en back-up av databasen som krävs/rekommenderas och när jag trycker på “uppgradera automatiskt” händer inget.

Sedan start har jag försökt få in wordpress-appen i min iPhone, men det går inte att accessa bloggen/kontot trots allt är rätt inställt. Egentligen är det detta faktum som stör mig mest, jag har testat en annan blogg som ligger på wordpress.com och där funkar WP-appen som en smäck. Hur smidigt som helst och det är den jag vill ha på min “riktiga” blogg!

Har fått tips på Binero som har bra support och att de även kan hjälpa till med flytten. Jag ska verkligen undersöka det – jag börjar tröttna på one.com och deras revirpinkeri av sina egna perspektiv.

Det är min tolkning av vad som är galet. Som vi, internt på min arbetsplats, kallar inifrån och ut-tänkande. Man har en process o/e en produkt, utifrån den fållar man in erbjudanden och kunderna. Det är “de andra” (dvs kunderna i mitt fall) som får anpassa sig. Vad som är eftersträvansvärt (tycker i alla fall jag) är det omvända; utifrån och in-perspektiv. Lyssna på kunden och marknaden, vad vill de ha, hur ser deras behov ut osv. Anpassa produkterna, erbjudanden och kundingångar från det! Nöjda kunder, återkommande kunder och som bidrar till att sprida budskapet.

One.com har egna tjänster för bloggande. De har säkert en väldigt (global?) hårdvarupark som ska nyttjas för alla länders kunder och då måste (om trångsyntheten är ingrodd) det vara standardiserat och hårda paketeringar. Surt synsätt tycker jag – om det nu är så… Säger de att det är annat så tror jag ändå inte på dem 🙂

Vad är dina erfarenheter? Har du bytt från one.com med blogg till någon? Tips på tillvägagångssätt?

webbhotell – Google-sökning.